Woning verduurzamen á la Marco

Woning verduurzamen? Op kantoor geeft Marco klanten financieel advies over dit onderwerp, maar ook thuis is hij er druk mee bezig. Bij zijn jaren-dertig-woning valt veel winst te behalen. 

Woning verduurzamen


“Jarenlang betaalden mijn vrouw en ik een paar honderd euro per maand aan energie. Dat vonden we prima, totdat de kosten gingen stijgen. Met ons hoge gasverbruik verdriedubbelde ons maandbedrag opeens. Dat zette ons aan het denken.”

“Omdat we zelf niet veel verstand hebben van verduurzamen, nodigden we een energieadviseur uit. Dat kostte geld, maar zijn bezoek leverde veel op. Hij gaf ons inzicht in de mogelijkheden, waardoor we de juiste maatregelen konden nemen.”

“Onlangs hebben we airco’s geïnstalleerd. Hiermee kunnen we zowel koelen als verwarmen. De energie die daarvoor nodig is, gaan we opwekken met zonnepanelen. Om de temperatuur in huis op peil te houden, verbeteren we de isolatie van de muren.”

Rente is aftrekbaar

“Voor de financiering van de maatregelen keek ik in eerste instantie naar het geld op mijn spaarrekening, maar dat geef ik liever uit aan andere leuke dingen. Ik heb daarom een hypotheek afgesloten. Omdat ik het geld aan mijn huis besteed, is de rente aftrekbaar.”

Financieel advies bij verduurzamen

“Kijk dus verder dan je spaarrekening als je je woning gaat verduurzamen. Van een hypotheek tot het Nationaal Warmtefonds, er is van alles mogelijk. Ik denk hierover graag met je mee. Als financieel adviseur én als ervaringsdeskundige.”