Wat gebeurt er na overlijden met uw onderneming?

Uw bedrijf is uw levenswerk. Maar wat gebeurt er als u overlijdt? U staat waarschijnlijk niet vaak stil bij deze vraag. En dat is logisch. Toch adviseren wij u om uw situatie eens in kaart te brengen. U wilt uw onderneming en uw gezin immers goed achterlaten.

Wanneer u overlijdt, spelen er meerdere vraagstukken. Wie neemt uw onderneming over? Welke capaciteiten moeten worden aangesterkt om succes te blijven garanderen? En wat heeft uw gezin nodig om voldoende inkomen te behouden?

Hoe ziet uw situatie eruit?

Met een goede voorbereiding maakt u het verschil voor uw medewerkers, compagnons en uw gezin. Wat u bij overlijden moet regelen of vastleggen, hangt af van uw situatie. Een aantal tips:

  • Breng de gevolgen voor uw onderneming in kaart en stel op basis daarvan een plan op. Dit plan kunt u eventueel aanvullen met de benodigde overeenkomsten en verzekeringen. Zo komen uw nabestaanden niet voor verrassingen te staan: ze weten precies wat er moet gebeuren.
  • Is uw gezin afhankelijk van het inkomen uit uw bedrijf? Maak dan een risico-inventarisatie. Blijkt dat er onvoldoende geld vrijkomt, dan kunt u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Zo’n verzekering is in de afgelopen jaren een stuk voordeliger geworden.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het in kaart brengen van uw situatie? We gaan graag met u in gesprek. Doel is dat uw bedrijf – uw levenswerk – bij overlijden goed wordt overgedragen. Ook kunt u voorzieningen treffen waarmee u uw gezin verzekert van een goed inkomen. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.