Thijs Stoker: “Objectief blijven bij een onderhandeling over je droomplek is lastig”

Hij wilde meer eigen regie en die heeft hij gekregen: voormalig hartchirurg Thijs Stoker runt sinds 1 januari 2024 zijn eigen huisartsenpraktijk. Bij de overname, die aan deze stap voorafging, schakelde hij Marco in als financieel adviseur.

Thijs Stoker Zorgkwartier

“Tijdens mijn opleiding tot huisarts kwam er een mooie vacature van een huisartsengroep op mijn pad. Er werd gezocht naar iemand die één van de drie huisartsenpraktijken binnen Het Zorgkwartier wilde overnemen. Ik reageerde direct. De moderne locatie in het voormalige politiebureau van Ommen sprak me aan, net als de goede samenwerking met de andere zorgaanbieders in het pand. Daarnaast beschik je als praktijkhouder over veel eigen regie. Dat was precies de reden waarom ik me van hartchirurg naar huisarts had laten omscholen.”


“Al voordat ik mijn eerste gesprek bij Het Zorgkwartier had, legde ik contact met Marco. Ik had een betrouwbare partner nodig, want objectief blijven bij een onderhandeling over je droomplek is lastig. Ik wilde voorkomen dat ik door mijn enthousiasme dingen over het hoofd zou zien. Daarom begeleidde Marco het overnameproces. Hij hield overzicht, was objectief en gaf advies. Daarbij hield hij rekening met mijn situatie, zowel zakelijk als privé.”

“Dat Marco ook specialist in financieringen is, vond ik een groot voordeel. Wanneer we een voorstel kregen, bracht hij samen met de financieringspartijen uit zijn netwerk direct de mogelijkheden in kaart. Op basis daarvan streefden we samen naar een transparante onderhandeling met het waarborgen van financiële zekerheid als doel. Deze professionele aanpak droeg bij aan een succesvolle overname.”

“Na de overname is Marco voor mij een vaste partner gebleven. Hij regelt mijn verzekeringen en geeft belastingadvies. Hij fungeert voor mij echt als een financiële vraagbaak. Zo helpt hij nu ook bij het afsluiten van een hypotheek voor mijn nieuwe huis. Ik waardeer Marco’s inzet enorm. Op welk moment ik hem ook bel, hij helpt altijd met veel plezier.”