Daniëlle van der Veen, huisarts: “Ik had behoefte aan een adviseur die voor mij kon onderhandelen”

Danielle van der Veen overname huisartsenpraktijk

Zou jij deze huisartsenpraktijk ooit willen overnemen? Toen huisarts Daniëlle van der Veen deze vraag tijdens haar opleiding kreeg, had ze waarschijnlijk niet durven dromen dat ze dit jaren later daadwerkelijk zou doen. In 2021 schakelde ze Marco in om haar bij het overnametraject te begeleiden. 

“In de afgelopen jaren was ik waarnemend huisarts. Ik liet me inhuren door verschillende praktijken, waaronder de praktijk waar ik tijdens het derde jaar van mijn huisartsopleiding werd opgeleid. Toen de overname weer ter sprake kwam, besloot ik ervoor te gaan. De praktijkhouder nam een adviseur in de arm en al snel zaten we midden in een zakelijk traject. Omdat ik de goede relatie wilde behouden, merkte ik dat ik behoefte had aan een adviseur die voor mij kon onderhandelen. Daarom schakelde ik Marco in.”

Financiering overname

“Marco verzamelde alle financiële gegevens en begon met een overzicht waarin stond wat ik na de overname zou verdienen. Ik was hiervan ongeveer op de hoogte, maar vond het prettig om het bedrag ter bevestiging op papier te zien. Daarna gingen we verder met de daadwerkelijke overname van de praktijk en het bijbehorende pand. Net als de twee andere maten wilde ik eigenaar van het pand worden, waardoor we de financiering opnieuw moesten regelen. Een uitdaging, maar uiteindelijk kwamen we in goed overleg tot een slimme constructie.”

Overname huisartsenpraktijk

“Sinds begin 2022 ben ik eigenaar van mijn eigen huisartsenpraktijk. Hoewel het overnametraject is afgerond, helpt Marco mij nog steeds. Ik vind het fijn om een adviseur te hebben die mijn situatie kent en mijn belangen behartigt. Zo stelt Marco mijn jaarrekening op en denkt hij mee over nieuwe plannen. Omdat hij veel huisartsen ondersteunt, kan hij mijn situatie vergelijken en inzicht geven in de resultaten van bepaalde keuzes. Marco groeit als het ware mee met mijn organisatie, waardoor ik de ruimte heb om mee te groeien met de patiënten in mijn praktijk.”