Jeanine Visscher: “Marcel kon goed inschatten bij welke bank we de meeste kans maakten”

Ze hebben het prima naar hun zin in hun huurappartement in de Kamper binnenstad. Toch gaan Jeanine Visscher en haar man Jan Steven verhuizen. Met een nieuwbouwwoning op het Stationskwartier in Kampen investeren ze in hun toekomst. Hoewel de maandelijkse lasten vrijwel gelijk blijven, bleek het lastig om een hypotheek te regelen. 

“Jan Steven is sinds twee jaar fulltime ondernemer. Met zijn broer runt hij een webshop in deurmatten op maat. Het gaat goed, maar voor het afsluiten van een hypotheek heb je minimaal drie jaarrekeningen nodig. Op basis daarvan bepaalt de bank je inkomen. Aan de ene kant snap ik dat, omdat de bank bij een ondernemer meer risico loopt. Aan de andere kant weten we dankzij mijn vaste contract zeker dat er elke maand genoeg geld binnenkomt om de hypotheek te betalen. Met het betalen van de huur hebben we ook nooit problemen gehad. Daar wordt dan niet naar gekeken.”

Hypotheekadviseur

“Toen we begonnen met onze zoektocht naar een koophuis, besloten we vanwege onze situatie gelijk naar een hypotheekadviseur te gaan. Gezien de positieve verhalen van familieleden en de bestaande zakelijke relatie was Marcant voor ons een logische keuze. Marcel gaf ons een richtprijs, zodat we op basis daarvan konden rondkijken. Op het moment dat we iets tegenkwamen, zou hij de mogelijkheden verder onderzoeken. We hadden op dat moment namelijk geen idee wat de bank van onze situatie vond.”

Rijwoning Stationskwartier

“Na dat gesprek schreven we ons al snel in voor een rijwoning in nieuwbouwwijk het Stationskwartier. In eerste instantie werden we niet ingeloot, maar na een week kregen we telefoon: er was alsnog een huis vrijgekomen. We waren superblij en namen direct contact op met Marcel. In korte tijd moesten we van alles regelen.”

Hypotheek aanvragen

“Marcel ging direct aan de slag. Van jaarrekeningen tot prognoses, Jan Steven moest allerlei documenten bij de bank aanleveren. Deze documenten onderbouwden we zo goed mogelijk. Niet alleen vanwege de situatie van Jan Steven, maar ook vanwege de coronacrisis. Hypotheekaanvragen werden strenger beoordeeld. Zo moesten we aantonen wat de financiële gevolgen van de coronacris waren voor Jan Stevens bedrijf. We deden er alles aan om de bank ervan te overtuigen dat ze een hypotheek aan ons konden verstrekken.”

Meeste kans

“Na een paar spannende weken belde Marcel met positief nieuws: de hypotheek was rond! Zonder zijn hulp waren we denk ik nooit zover gekomen. Marcel kon goed inschatten bij welke bank we de meeste kans maakten. Daarnaast begreep hij wat de bank wilde weten, wat hielp bij het uitwerken van de onderbouwing. Bij elke stap gaf hij een duidelijke uitleg. Hierdoor maakten we alle keuzes zelf. En hebben we nu een hypotheek afgesloten waar we heel blij mee zijn.”