financieel advies medisch professionals

Inzicht in uw Praktijkvoering

Wilt u ook gewoon uw vak als zorgprofessional uitoefenen? Wil u zich niet hoeven te bekommeren om de juridische, fiscale, administratieve en financiële aspecten van uw praktijk. Dan bent u bij Marcant aan het juiste adres. Wij hebben jarenlange ervaring en actuele kennis van uw beroepsgroep. Wij verzorgen graag uw jaarrekening en kijken samen met u naar uw toekomst.
U bent ondernemer in de zorg. In welke situatie u ook zit, u moet regelmatig beslissingen nemen. Deze beslissingen hebben soms grote gevolgen voor de (nabije) toekomst. Marcant helpt u graag bij deze beslissingen en kijkt samen met u naar uw toekomst.

Praktijkbemiddeling en Advies

Ongeacht of u de afgelopen jaren in loondienst of als zelfstandig ondernemer heeft gewerkt, u heeft het gevoel toe te zijn aan de volgende stap in uw carrière: een eigen praktijk. Het traject tussen ‘wens’ en ‘vervulling’ is intensief en dient daarom deskundig te worden begeleid. Bij een praktijkovername, associatie of vrije vestiging neemt u namelijk een beslissing voor jaren, die zowel invloed hebben op uw zakelijke- maar ook uw privéleven. Vraagt u zich één van de onderstaande dingen af?

  • Waar begin ik met zoeken?
  • Wat zijn de financiële en fiscale gevolgen?
  • Hoe komt het goodwillbedrag tot stand? Is dit bedrag wel reëel?
  • Hoe worden zaken contractueel geregeld?
  • Hoe ga ik alles financieren?
  • Welke risico’s dien ik af te dekken als praktijkhouder?
  • Doe ik de onderhandeling zelf?

De bovenstaande punten zijn slechts een greep uit dingen die op u afkomen bij een eigen praktijk. Marcant adviseert en begeleidt u graag bij een overname of toetreding tot een maatschap. Onze jarenlange kennis en ervaring van de branche zetten wij onder andere in bij het bepalen van de goodwillsom, onderhandelingen, contractbeoordelingen, koopanalyses en kostenbeoordelingen.