Van plezier naar prestatie met een sponsor in je team

Zoals je misschien weet, sponsoren wij het eerste dameselftal van IJVV. Elke zaterdag staan de speelsters in hun Marcant-tenue op het veld. Vorig seizoen werden ze bijna kampioen, maar door corona ging dat feest helaas niet door. “Dit jaar hopen we weer zover te komen”, zegt trainer Jan Okke Koers. “En daarbij kunnen we de hulp van sponsoren goed gebruiken.”

Het eerste dameselftal speelt op dit moment in de derde klasse. “Worden we kampioen, dan kunnen we promoveren. Dat willen we heel graag.” 

Prestatieteam

De samenstelling van het elftal is dit seizoen nauwelijks gewijzigd. “Bij IJVV voetballen relatief veel meiden, maar ondanks dat hebben we een beperkt aantal teams. We kunnen niet zo gemakkelijk nieuwe spelers selecteren als bij de heren, waardoor het best lastig is om een prestatieteam te blijven.” 

Sponsoring IJVV

Wat het team daaraan kan doen? “Het is van belang dat we goed gefaciliteerd worden. En dat lukt alleen met hulp van sponsoren. Zo stelt Marcant inloopshirts, wedstrijdtenues en trainingspakken beschikbaar en krijgen we van andere sponsoren jassen en tassen. Deze extra’s zorgen voor een professionele uitstraling en dragen bij aan een hogere betrokkenheid onder speelsters.”

Betrokkenheid

Met die betrokkenheid zit het op dit moment wel goed. Toen de speelsters na de coronastop het veld weer op mochten, gingen ze er dubbel zo hard tegenaan. Ze trainden zelfs op eigen initiatief door in de zomerperiode. “De meiden willen graag winnen, maar hebben ook veel plezier samen. Wanneer Marco van Marcant langs de lijn staat, vind ik het mooi dat we dat met elkaar uitdragen.”  

IJVV Jan Okke Koers