Je rente van je hypotheek loopt af, hoe nu verder……

Bij het afsluiten van een hypotheek voor de aankoop van je woning maak je ook afspraken over de looptijd van de rente. Wanneer deze periode eindigt krijg je automatisch bericht van de geldverstrekker. Veel consumenten zetten snel een handtekening en denken niet goed na over hun keuze.

Dalende rente

Al jaren is er sprake van een dalende rente. De afgelopen maanden is er zelfs sprake van een fors dalende rente en daar profiteert uw bank juist van. Leuk voor hen, maar uw wilt toch niet te veel betalen?

Kritisch kijken naar aanbod geldverstrekker

Geldverstrekkers versturen hun aanbieding vaak al drie maand voor het aflopen van uw renteperiode. Terwijl de rente in die maanden nog flink kan dalen. Van deze rentedalingen merkt u vaak niets. Met het aflopen van de rente, is het zeker verstandig om kritisch te kijken naar de aanbieding van je eigen geldverstrekker.

Financieel advies als je rente afloopt

Wanneer je rente afloopt, neem dan contact op met je onafhankelijk adviseur!   Marcel Blekkenhorst is Financieel Planner en eigenaar bij Marcant Financieel Advies.
Marcant Financieel Advies is gevestigd aan de Burgemeester van Engelenweg 52a te IJsselmuiden. Neem gerust vrijblijvend contact op via 038 20 20 175 of info@marcant-advies.nl