Christiaan Smits: “We wilden meer zekerheid over onze financiële mogelijkheden”

In het najaar van 2023 startten Christiaan Smits en zijn vriendin Larissa de zoektocht naar hun eerste huis. Al snel schakelden ze Marcel in voor hypotheekadvies. Onder zijn begeleiding durfden ze door te pakken en lukte het om een woning te kopen.

“Larissa en ik begonnen onze zoektocht naar een huis op internet. Met een online tooltje berekenden we ons maximale hypotheekbedrag en keken we rond op Funda. Nadat we een paar woningen hadden bezichtigd, wilden we meer zekerheid over onze financiële mogelijkheden. Daarom maakten we een afspraak met Marcel. Hij liet zien welke hypotheekvormen er waren en wat onze maandlasten zouden worden. Ook gaf hij advies over het inbrengen van eigen vermogen en het lenen van geld bij familie.”

Huis kopen hypotheek Christiaan

Met zelfvertrouwen een huis kopen

“Na het gesprek met Marcel hadden we een beter beeld van onze situatie. Dat gaf zelfvertrouwen bij onze zoektocht. Toen we op een gegeven moment een bod op een woning wilden doen, namen we eerst contact op met Marcel. Hij dacht mee over de hoogte van het bod en motiveerde ons om ervoor te gaan. De prioriteit lag bij het bemachtigen van de woning, het regelen van de hypotheek zou uiteindelijk wel goedkomen. En dat bleek: nadat ons bod werd geaccepteerd, was de financiering binnen een paar weken rond.”

Meer dan twintig hypotheekaanbieders

“Het kopen van een huis was voor Larissa en mij helemaal nieuw. We vonden het prettig dat Marcel ons bij de hand nam. Hij hielp ons kiezen uit meer dan twintig hypotheekaanbieders en wist precies welke documenten we moesten aanleveren. Bij vragen konden we een appje sturen. We kregen dan vaak direct een reactie, ook ’s avonds. Dat was fijn, want we moesten ons aan allerlei deadlines houden. Dankzij de expertise en flexibiliteit van Marcel hadden we de boel goed en snel voor elkaar.”