Ondernemer Hans de Klein: “Door het verhaal te vertellen, kregen de cijfers ineens een heel andere betekenis”

Wat zijn trouwe klanten waard? Voor ondernemer Hans de Klein heel veel. Maar dat het voor een bank lastig is om hier een prijskaartje aan te hangen, ontdekte hij toen hij een hypotheek voor zijn nieuwe huis wilde afsluiten. Hij kreeg afwijzing na afwijzing. 

“Drie jaar geleden namen mijn zoon en ik het isolatiebedrijf over waar we allebei werkten. Omdat dit niet volledig met eigen middelen lukte, regelden we een zakelijke financiering. Van de voorraad tot de goodwill, alles kwam in onze handen. Inmiddels bestaat ons team uit twintig medewerkers en zo’n twintig inleners. We draaien volop en boeken mooie resultaten.”

Hypotheek afsluiten

“Begin dit jaar ontstond het plan om een ander huis te kopen. Ik wilde een hypotheek afsluiten voordat ik 57 jaar en 3 maanden zou zijn. Dit om te voorkomen dat mijn pensioen werd meegerekend. Maar toen ik bij de bank kwam, konden zij mij niet helpen. De solvabiliteit was te laag, omdat de goodwill was meegefinancierd. Het bleek lastig om hier een prijskaartje aan te hangen.” 

Financieel advies van Marcant

“Ik belde mijn accountant en hij verwees mij door naar Marco van Marcant Financieel Advies. IJsselmuiden lag gelukkig op de route van mijn bedrijf in Utrecht naar mijn tijdelijke woning in Friesland. Op de terugweg kon ik bij hem terecht. Dat ik er pas om half 6 was, vond Marco gelukkig niet erg.” 

Hypotheek regelen

“Na mijn komst ging Marco direct aan de slag. Hij benaderde zijn relaties bij diverse banken en vertelde het verhaal achter de cijfers, waardoor ze ineens een heel andere betekenis kregen. Het was even spannend, maar uiteindelijk lukte het om de hypotheek op tijd af te sluiten. Kort nadat ik mijn handtekening had gezet, werd ik 57 jaar en 3 maanden.”

Persoonlijk advies

“Marco maakte het regelen van een hypotheek persoonlijk. Richting de bank, maar ook richting mij. Door een goede uitleg te geven, wist ik precies waarvoor ik tekende. En dat vond ik een fijn idee. Toen mijn zoon onlangs vertelde over zijn verhuisplannen, heb ik hem dan ook gelijk naar Marco doorverwezen.”