Anne de Vos: “We zijn echte ondernemers, maar bewijs dat maar eens aan een bank”

Als je allebei een bedrijf runt en ook nog eens last hebt van de coronacrisis, is het regelen van een hypotheek een hele onderneming. Anne de Vos en haar partner Ruud kunnen erover meepraten. Toen ze geheel onverwacht werden ingeloot voor een populair nieuwbouwproject vlakbij de Zwolse binnenstad, besloten ze niks aan het toeval over te laten. 

Ruud raaijmakers en anne de vos, hypotheek tijdens coronacrisis

“Ruud en ik werken allebei als zelfstandig ondernemer. Ik ben freelance marketeer en hij runt een IT-bedrijf. Daarnaast heeft Ruud een online reisbureau, maar dat ligt vanwege de coronacrisis nagenoeg stil. We zijn echte ondernemers: zit het tegen, dan vinden we onszelf opnieuw uit. Maar bewijs dat maar eens aan een bank.”

Hypotheekadvies van Marcant

“Toen ik hoorde dat we waren ingeloot voor ons droomhuis, nam ik direct contact op met Marco en Marcel. Zij hadden al eerder een hypotheek voor ons geregeld. Of het bij dit huis zou lukken om de financiering rond te krijgen, wisten we niet. Daarom besloot Marco te beginnen met een belrondje. Nadat hij de case had voorgelegd aan een aantal banken, zag hij mogelijkheden. En durfde hij het aan om samen met ons een hypotheekaanvraag op te stellen.”

Kans op hypotheek vergroten

“We pakten het serieus aan. Samen met Marco zorgden we voor een volledige uitwerking van de aanvraag, inclusief uitgebreide onderbouwing. Door alle cijfers te laten zien, ons verhaal te vertellen en inzicht te bieden in onze toekomstplannen, hoopten we de kans op een hypotheek te vergroten. Dat bleek een succesvolle strategie. Veel sneller dan verwacht kregen we bericht dat de bank een hypotheek aan ons wilde verstrekken.”

Passende hypotheek voor ondernemers

“Met hulp van Marco hebben we een hypotheek afgesloten die bij ons past. We weten precies wat onze maandlasten zijn, hoeveel vermogen we in het huis steken en wat we overhouden om eventuele klappen op te vangen. Iets wat heel belangrijk is als je allebei ondernemer bent. Daarnaast krijgen we advies over het afsluiten van een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering.”

Succesvergoeding

“Ik kijk terug op een fijne samenwerking. Marco en Marcel hadden oprechte interesse in ons als ondernemers. Natuurlijk beseften we dat we een uitdagende case voorlegden. Er bestond een risico dat we de hypotheek niet zouden rondkrijgen. Daarom stelden ze een succesvergoeding voor. Dat Marcel en Marco op deze manier werken, gaf ons de zekerheid dat ze er vol voor gaan. En niks aan het toeval zouden overlaten.”