Haal de bezem door je hypotheek

Stofzuigen, ramenlappen en dweilen. Daarna wasjes draaien en de badkamer boenen. En als klap op de vuurpijl de halve inhoud van de zolder naar de kringloop brengen. Druk met de voorjaarsschoonmaak? Haal dan gelijk de bezem door je hypotheek!

Een hypotheek loopt vaak tien, twintig of zelfs dertig jaar. Logisch dus dat je er niet elke dag mee bezig bent. Toch is het verstandig om eens in de zoveel tijd het stof van de hypotheekmap te blazen.

Te hoge hypotheekrente

Uit onderzoek van Gfk blijkt dat een derde van de Nederlandse hypotheekbezitters hun hypotheekrente te hoog vindt. En dat is niet zo gek, aangezien de huidige rente nog steeds erg laag ligt: zo rond de twee á drie procent.

Hypotheek oversluiten

Misschien overweeg je je hypotheek over te sluiten, omdat je bang bent dat je geld laat liggen. ‘Wees daarbij wel voorzichtig’, waarschuwt financieel adviseur Marcel Blekkenhorst. ‘Een hypotheek is meer dan een bedrag dat je elke maand betaalt. Je hebt ook te maken met voorwaarden en bijkomende kosten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, dan kijken we bij Marcant Financieel Advies graag met je mee.’

Overlijdensrisicoverzekering

Als je dan toch bezig bent, is het ook slim om gelijk de overlijdensrisicoverzekering erbij te pakken. ‘De premie is flink gedaald, waardoor het interessant kan zijn om over te sluiten’, zegt Marcel. ‘Goede voorwaarden blijven uiteraard belangrijk. Wij geven advies, zodat je de juiste keuzes maakt voor nu en later.’

Afspraak maken

Meer weten? Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak. Dan halen we samen de bezem door je hypotheek en overlijdensrisicoverzekering.