Geen standaard hypotheek, maar maatwerk

Een halfjaar geleden besloot een Zwolse huisarts, Marcant financieel advies uit IJsselmuiden, in te schakelen voor een onafhankelijk hypotheekadvies. Op dat moment woonde de huisarts samen met zijn vriendin in een appartement in Zwolle. Het paar vond dat het tijd werd om ruimer te gaan wonen en was op zoek gegaan naar een ander onderkomen. Hier moest nog wel een maatwerk hypotheek bij gevonden worden. Omdat ze zelf geen verstand hadden van hypotheken, stond meteen al vast dat ze advies wilden. “Het leek ons niet slim om dit zelf te doen. Er komt veel op je af, als je voor het eerst een huis gaat kopen.”

Vertrouwensband

“Wij kenden Marco van Dijk al langer als onze belasting- en financieel adviseur. We hebben een goede vertrouwensband opgebouwd.” Naast een passende hypotheek bij het nieuwe huis, zijn er nog meer zaken waar rekening mee gehouden moest worden. Over wie gaat het? Wat zijn de toekomstplannen? “Als huisarts hebben wij geen standaardprofiel. Veel geldverstrekkers kijken daardoor over het algemeen minder goed naar het toekomstbeeld van specifiek onze situatie. Marcant deed dit wel. Zij snappen de branche waar wij inzitten en wat dit voor invloed kan hebben.”

hypotheek huisarts zwolle, daarna ballonvaart

Wensen

“We woonden in de binnenstad, in een bescheiden appartement. We wilden meer ruimte in, maar ook om het huis. Ruimer wonen, letterlijk en figuurlijk! Ook wilden we graag een karakteristieker huis met historie.” Toen het juiste huis gevonden was, moest daar nog een passende hypotheek bijkomen.” Marcant heeft ons hierin prima geadviseerd en uiteindelijk de hypotheek van A tot Z voor ons geregeld.”

Contact 

“Het contact met Marcant verliep heel prettig, laagdrempelig en makkelijk. Naast het contact via e-mail en de telefoon konden wij ze ook bereiken via Whatsapp.” Niet iedereen is overdag beschikbaar, waardoor het maken van afspraken lastig kan worden. Marcant kwam met een goede oplossing. Wij konden zelfs ’s avonds bij ze terecht. Dat is in onze situatie erg handig, omdat we niet zomaar een spreekuur kunnen afzeggen. Verder merkten we heel duidelijk dat Marcant het contact met de klant zo direct mogelijk wil houden. Geen secretaresse waar je eerst nog langs moet, maar je praat direct met de juiste persoon.” Na de overdracht op 1 juni 2017, waren wij nog op zoek naar een verzekeraar. “We hadden nieuwe verzekeringen nodig. Marcant heeft ons toen in contact gebracht met een verzekeraar die goed bij onze wensen aansloot.”

Voor iedereen die toentertijd een hypotheek afsloot bij Marcant, was er bovendien een leuke actie: “Mensen die rond die tijd een hypotheek via Marcant afsloten, kregen een vaart in een luchtballon aangeboden. Beetje eng, maar wel erg leuk. De eigenaren van Marcant gingen overigens ook mee de lucht in.”

Adviseurs in maatwerk 

“Wij zouden Marcant omschrijven als: kleinschalig en altijd op zoek naar optimale tevredenheid van de klant. Adviseurs in maatwerk, die bereid zijn om een stap extra te zetten, ook wanneer het moeilijk wordt. Wij zijn tevreden met de manier waarop Marcant ons geholpen heeft.”

Fotobijschrift:’In de wolken’ met Marcant, financieel advies

 ballonvaart met uitzicht