Ondernemer Rik Tanghe: “Door te investeren in een eigen pand, ontstaat meer ruimte om te ondernemen”

Rik-Tanghe

Tanghe Automotive krijgt een eigen pand op Bedrijvenpark Rijksweg 50 in Kampen. Voordat de eerste heipalen de grond in gingen, moest eigenaar Rik de financiering van de nieuwbouw regelen. Hij werd daarbij geholpen door Marco.

“Al ruim vijftien jaar onderneem ik vanuit huis. In opdracht van klanten koop en verkoop ik auto’s die iets bijzonders hebben. Dat gaat prima vanaf mijn oprit, maar voor mijn gevoel laat ik soms kansen liggen. Kom ik onderweg bijvoorbeeld een unieke auto tegen, dan kan ik die vanwege de beperkte ruimte niet altijd toevoegen aan de voorraad. En omdat mijn auto’s nu buiten staan, lukt het nooit helemaal goed om ze honderd procent schoon af te leveren.”

Mooie pensioenvoorziening

“Door te investeren in een eigen pand op Bedrijvenpark Rijksweg 50 in Kampen, ontstaat er meer ruimte om te ondernemen. Het pand biedt nieuwe mogelijkheden én vormt een mooie pensioenvoorziening. Die investering in de toekomst gaf voor mij de doorslag om daadwerkelijk nieuw te bouwen. En kijk waar we nu staan: de heipalen zijn inmiddels de grond ingegaan.”

Geen standaard showroom

“Mijn pand wordt geen standaard showroom. Het heeft een kubistische uitstraling en krijgt een hoek van glas, zodat je de auto’s goed kunt zien. Hoewel ik straks meer ruimte heb voor voorraad, blijft het in opdracht kopen en verkopen mijn belangrijkste bezigheid. Auto’s zijn mijn passie, ik wil beleving creëren. Daarom komt achter in het pand een vide met uitzicht over de showroom. De perfecte plek om met klanten na te genieten van een proefrit of aanschaf.”

Financiering aanvragen

“Voor het uitvoeren van al deze plannen vroeg ik een financiering aan. Een bewuste keuze: in mijn werk heb je veel eigen vermogen nodig om te kunnen inkopen. Zet ik mijn geld vast in stenen, dan blijft daarvoor niet genoeg over. Marco hielp mij bij het regelen van de financiering en de benodigde verzekeringen. Ik kende hem al, omdat hij twee keer een auto bij mij had gekocht. Dankzij zijn open houding voelde de samenwerking direct weer vertrouwd.”

Financiën goed geregeld

“Tijdens het traject gaf Marco een duidelijk overzicht van de aan te leveren stukken. Naderde er een deadline, dan werd ik daaraan herinnerd met een kort berichtje via WhatsApp. Marco communiceerde informeel, behalve als hij voor me moest opkomen bij de financieringspartij. Een prettig idee, want dat geeft mij nu het gevoel dat ik alles goed geregeld heb.”