Jeffrey van Winsum, bronzenbeeldenwebshop: “We waren als bedrijf echt klaar voor deze stap”

Jeffrey van Winsum en Peter Wezenberg Bronzenbeeldenwinkel bronzenbeeldenwebshop

Al tijden werken ze tussen de dozen en pendelen ze heen en weer tussen twee opslaglocaties. De bronzenbeeldenwebshop van Jeffrey van Winsum en zijn compagnon Peter Wezenberg wordt steeds groter, waardoor het tijd is voor de volgende stap: één groot pand met een showroom, magazijn, kantoor en een mooie tuin om foto’s te maken. Jeffrey belde Marco voor de financiering.

“Ik kende Marco al, omdat hij in het verleden de financiering van onze eerste bedrijfsruimte en een extra opslaglocatie had geregeld. Deze keer ging het om een groter pand, een serieuze investering dus. Marco maakte een berekening, zodat we wisten hoeveel eigen geld we moesten inbrengen en wat onze maandelijkse lasten werden. Door vervolgens drie partijen te vergelijken, konden we gericht voor de best passende financiering kiezen. Of we groen licht zouden krijgen, vonden we eigenlijk niet zo spannend. We waren als bedrijf echt klaar voor deze stap. Dat maakte een goed advies overigens niet minder belangrijk.”

Financiering aanvragen

“Bij de aanvraag van de financiering werden Peter en ik van begin tot eind begeleid. We hadden nergens omkijken naar. Daarom besloot ik Marco ook in te schakelen toen ik een hypotheek voor mijn nieuwe huis moest regelen. Marco weet waarover hij praat, denkt mee over zowel de prijs als de voorwaarden en heeft veel ervaring met hypotheken voor ondernemers. Bijkomend voordeel was dat hij mijn situatie kende. Of ik hem binnenkort nóg een keer nodig heb? Ik denk het niet, maar je weet maar nooit. We zijn nu eerst druk met de verbouwing van ons nieuwe pand, zodat we voor de start van het hoogseizoen kunnen verhuizen. Ik kijk ernaar uit.”