“Waar wij vastlopen, zien zij juist kansen”

Huisarts Remy Schaafsma


Hoe koop je een pand waarvan de vraagprijs te hoog is? Juist: door naar een tussenoplossing te zoeken. Huisarts Remy Schaafsma vond die oplossing samen met Marcant. Hierdoor kon hij in 2022, samen met zijn collega-huisarts Raju Peters-Veluthamaningal, eindelijk de deuren van zijn gedroomde gezondheidscentrum openen. 

“Raju en ik hadden al lange tijd de wens om op dezelfde locatie te werken. We wilden onze eigen huisartsenpraktijken behouden, maar organisatorisch sterker staan. In een gezamenlijk pand kun je elkaar gemakkelijker helpen en voor elkaar inspringen. Ik weet dit uit ervaring, omdat ik hiervoor een duopraktijk had. De praktijk was naast de woning van mijn oud-collega gevestigd. Vanwege zijn naderende pensioen zocht ik al vijf jaar naar een andere ruimte. Dat deed ik samen met Raju. Allerlei objecten passeerden de revue, maar zonder succes.”

Voormalig bankgebouw

“Eén van de objecten die langskwam, was een deel van een voormalig bankgebouw. Raju en ik waren er heel enthousiast over. Helaas stond alleen het volledige gebouw te koop, waardoor de vraagprijs te hoog lag. Toen mijn oud-collega met pensioen ging, hadden we nog steeds geen nieuwe locatie gevonden. Omdat de tijd begon te dringen, besloten we Marco in te schakelen.” 

Pand kopen

“Marco gaf samen met Fred Snijder, specialist in samenwerkingsverbanden in de zorg, een minicollege over het kopen van een pand en alles wat daarbij komt kijken. Al snel stelde Fred voor om een gesprek aan te gaan met de eigenaar van het voormalige bankgebouw. En wat bleek: er was een koper die hét deel van het gebouw aan ons wilde doorverkopen.”

Goed in onderhandelen

“Dankzij Marco en Fred ging het balletje rollen. Experts als zij staan wat meer op afstand, beschikken over veel kennis en zijn goed in onderhandelen. Waar wij vastlopen, zien zij juist kansen. En precies daarom is het zo waardevol om hulp in te schakelen bij de aankoop van een pand.”

Financiering regelen

“Het regelen van de financiering verliep voorspoedig. Marco is al ruim tien jaar mijn belastingadviseur, dus kende mijn situatie goed. Op basis van zijn advies durfde ik door te pakken. Dat deed ik uiteraard in overleg met Raju. Omdat onze huisartsenpraktijken ongeveer even groot zijn, waren ons uitgangspunten hetzelfde en begrepen we elkaar.”

Huisarts Remy Schaafsma

Klaar voor de toekomst

“Na een flinke verbouwing konden we in het voorjaar van 2022 eindelijk de deuren van ons gezondheidscentrum openen. Wij zitten op de benedenverdieping en de bovenverdieping verhuren we aan het consultatiebureau, een thuiszorgorganisatie, het huisartsenlab en een diëtiste. Een mooie combinatie. Met dit pand zijn we klaar voor de toekomst.”