Huisarts Berber Timens: “Marco durfde de strijd aan te gaan”

Berber Timens heeft een bijzondere band met de apotheekhoudende huisartsenpraktijk in Schoonoord. Ze volgde er een deel van de huisartsenopleiding, ging er een paar jaar later werken en hield de boel draaiende toen de huidige eigenaar ziek werd. Zo ontwikkelde ze zichzelf als huisarts én als ondernemer. Hoewel ze die ambitie eigenlijk niet had, heeft ze de praktijk onlangs overgenomen. Daarbij kreeg ze hulp van Marco.

berber timens huisarts schoonoord


“In loondienst werken beviel me altijd goed. Ik voerde mijn vak uit zonder sores eromheen. Toch merkte ik dat ik vaak een eigen visie had. Bij mijn vorige werkgevers kon ik deze visie niet altijd in de praktijk brengen. In Schoonoord wel. Nadat ik een jaar plaatsvervangend praktijkhouder was geweest, kreeg ik de kans om de praktijk over te nemen. Dat voelde als een logische stap.”

Bieden, onderhandelen, financiering regelen

“Om de praktijk zelfstandig te kunnen draaien, legde ik contact met een aantal collega-professionals. Ik vroeg of zij me bij inhoudelijke vraagstukken wilden ondersteunen. Toen ik hierover zekerheid had, keek ik naar de zakelijke kant van het verhaal. Ik moest onder meer een bod doen, onderhandelen en een financiering regelen. Daarbij kon Marco mij helpen.”

Niet emotioneel betrokken

“Marco bekeek mijn financiële situatie en berekende het minimale en maximale bedrag dat ik kon bieden. Op basis daarvan ging hij in onderhandeling. Omdat Marco niet emotioneel betrokken was, durfde hij de strijd aan te gaan. Het lukte hem om een mooie deal te sluiten. Vervolgens regelde hij de financiering, een arbeidsongeschiktheidsverzekering en een overlijdensrisicoverzekering.”

Betrouwbare belangenbehartiger

“Terwijl ik de praktijk draaiende hield, behartigde Marco mijn zakelijke belangen. Dat vroeg aan de ene kant om vertrouwen, maar scheelde mij aan de andere kant veel stress. Marco is gemakkelijk benaderbaar en heeft geen 9-tot-5-mentaliteit, waardoor je fijn met hem kunt samenwerken. Hij neemt de tijd om dingen uit te leggen, dat waardeer ik. Omdat hij veel ervaring heeft met apotheekhoudende huisartsenpraktijken, gaat hij vanaf nu ook mijn administratie doen en de jaarrekening opstellen.”