Arbeidsongeschiktheidsverzekering duur? Valt best mee!

Een mooie auto voor de deur, een patatje op zaterdagmiddag, een leuk verjaardagscadeau voor je dochter. Het lijkt zo vanzelfsprekend, totdat je op een dag een ongeluk of burn-out krijgt en niet verzekerd bent. Hoog tijd dus om de mogelijkheden te bekijken. Een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) hoeft namelijk niet duur te zijn. Wij hebben een aantal handige tips voor je.

Handige tips voor een aov

  • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering van € 300,- per maand lijkt duur. Maar je kunt er ook anders tegenaan kijken. De kosten van de verzekering zijn aftrekbaar én je kunt ze doorberekenen in je tarief. Meestal komt dat neer op een verhoging van slechts € 2,- per uur.
  • Je bepaalt zelf hoe lang de uitkering duurt. Zo kan een uitkering van maximaal vijf jaar heel interessant zijn. De premie is relatief laag en je hebt bij arbeidsongeschiktheid voldoende tijd om je levensstijl aan te passen. Je partner kan bijvoorbeeld meer gaan werken, zodat er op den duur weer genoeg geld binnenkomt.
  • Hoe later de uitkering ingaat, hoe lager de premie. Factureer je over langere perioden, dan heb je vaak nog geld tegoed. In dat geval kun je de uitkering na drie maanden of zelfs na een halfjaar laten starten.
  • Als zelfstandig ondernemer moet je alles zelf doen en regelen. Wanneer je dit teveel wordt, liggen burn-outklachten op de loer. Omdat jouw verzekeraar het belangrijk vindt dat het goed met je gaat, kun je gebruikmaken van extra ondersteuning. Denk aan iemand die je helpt op het gebied van planning, acquisitie en administratie.

Een betaalbare oplossing die jou een veilig gevoel geeft

Met een goede verzekering hoef je je bij arbeidsongeschiktheid geen zorgen te maken over je huis en gezin. Ook heb je de financiële ruimte om vervanging te regelen. Zo gaat het werk door en raak je die ene belangrijke klant niet kwijt.
Wil je nog meer tips over een aov? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw situatie? Neem dan contact met ons op. We kijken of je een verzekering nodig hebt en zo ja, welke verzekering bij je past. Samen gaan we op zoek naar een betaalbare oplossing die jou een veilig gevoel geeft.